justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

mortadelowe bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszny sposób na szybką kolację lub obiad

mortadelowe bułki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

mortadelowe bułki

 

 

  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

mortadelowe bułki
Kajzerki kroimy na połówki. Jedną smarujemy masłem. Mortadelę posypujemy bazylią i smażymy. Układamy na maśle. Polewamy sosem czosnkowym. Układamy plasterki pomidora i ogórka. Cebulę kroimy w piórka i smażymy. Rozkładamy na bułki. Znowu polewamy sosem i zakrywamy listkiem sałaty. Zakrywamy drugą bułką.
mortadelowe bułki
Mortadelę posypujemy bazylią i smażymy. z każdej strony
mortadelowe bułki
Polewamy sosem czosnkowym. Układamy plasterki pomidora i ogórka.
mortadelowe bułki
Cebulę kroimy w piórka i smażymy. Rozkładamy na bułki.
mortadelowe bułki
Znowu polewamy sosem i zakrywamy listkiem sałaty