Sposób przygotowania:
Mozarella z pieczarkami i oliwkami.
Pieczarki oczyścić i pokroić na cienkie plasterki lub kostkę i obsmażyć na patelni w oliwie,wyjąć i osączyć z tłuszczu.Cebulkę obrać,opłukać,posiekać drobno,a ząbki czosnku obrać i przepuścić przez praskę,oliwki wyjąć,osączyć i też posiekać.Wszystko zmieszać,dodać sos sałatkowy,doprawić solą,cayenne lub mieloną ostrą papryką.Pokroić ser mozarellę na plasterki i ułożyć je na półmisku,a potem nakładać nań nadzienie z oliwek i pieczarek,pos-
-ypać szczyptą ziół.Podawać na przekąskę lub drugie śniadanie z
bagietką lub innym pieczywem.
-ypać szczyptą ziół.Podawać na przekąskę lub drugie śniadanie z
bagietką lub innym pieczywem.