Sposób przygotowania:
Muffiny drobiowe z chińskim sosem łowicz
Porcja na 8 muffnek. Mięso piersi przekroić wdłuż na plastry tak aby można było je rozbić na placki które wejdą do dołka formy na muffiny a część mięsa bedzie wystawała ponad niego. Pieczarki kroimy drobno, papryke w kostkę . Wkładamy mięso do foremek, posypujemy sola i pieprzem, w dołek na dno wkładamy: pieczarki, kawałki papryki, łyżke sosu chińskiego, posypujemy szczypta ostrej papryki, pieprzem a na końcu porcją sera Wystające kawałki mięsa zakładamy na siebie, tak aby zakryć szczelnie nadzienie. Wierzch smarujemy majonezem i posypujemy natką pietruszki.Wkładamy do nagrzanego piekarnik do 180 stopni na.ok 40 minut. W miedzyczasie gotujmy ryż..Gdy mięso sie upiecze, podgrzewamy na patelni resztę sosu chińskiego. Na talerz wykładamy ryz, na to muffinki, oblewamy sosem i posypujemy swieżo poszatkowanym oregano. To danie mozna przygotowac z każdym z sosów Łowicz.
cherry