MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Muffiny migdałowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste i ekspresowe muffinki migdałowo-czekoladowe.

Muffiny migdałowo-czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny migdałowo-czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny migdałowo-czekoladowe
Masło rozpuszczamy na przykład w mikrofalówce. Lekko schładzamy, dodajemy mleko i jajko i miksujemy na gładko. Mieszamy suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia i powoli dosypując miksujemy z mokrymi na gładko. Do masy dodajemy kakao oraz garść płątkó migdałów. Mieszamy. Wymieszaną masę wykładamy do formy muffinkowej wypełnionej papilotkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut. Przed zjedzeniem trochę studzimy. Doskonale nadają się jako pyszny dodatek do popołudniowej kawy lub porannego śniadania.
Muffiny migdałowo-czekoladowe
Masło, mleko i jajko miksujemy razem na gładko
Muffiny migdałowo-czekoladowe
Dodajemy wymieszane suche składniki i miksujemy
Muffiny migdałowo-czekoladowe
Dodajemy jedną łyżkę kakao oraz płatki migdałów
Muffiny migdałowo-czekoladowe
Ciasto rozlewamy do papilotek i pieczemy kwadrans