mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Muffiny nadziewane

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Muffiny można przyrządzać na wiele sposobów a o to moja propozycja przepis na około 30 ciastek

Muffiny nadziewane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny nadziewane

 

  • pół litra mleka
  • 2 jajka
  • szklanka cukru
  • margaryna 250g
  • 2 szklanki mąki
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • budyń śmietankowy
  • pół czekolady białej
  • pół czekolady gorzkiej
  • wiśnie
  • cukiereczki do dekoracji
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Muffiny nadziewane
Nastawiamy piekarnik na 210 stopni. Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę , cukier, proszek do pieczenia i sodę , delikatnie mieszamy , dodajemy margarynę i miksujemy stopniowo mleko i na końcu jajka .Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy pozbawionej grudek . Ścieramy gorzką czekoladę na tarce , dodajemy do masy Masa powinna być gęsta , nakładamy ją łyżką do sylikonowych foremek lub do papilotów . Wkładamy do piekarnika na jakieś 30 minut. W tym czasie gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu , odstawiamy do wystygnięcia. Gdy ciastka i budyń wystygną zabieramy się za dekorację. przecinamy ciastka i nakładamy budyń, górę posypujemy cukrem , lub robimy dekoracje z czekolady i wiśni .
Muffiny nadziewane
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy
Muffiny nadziewane
do ciasta wrzucamy gorzką czekoladę startą na wióra
Muffiny nadziewane
Mufiny piekłam zarówno w papilotach jak i w fremkach silikonowych
Muffiny nadziewane
tak wyglądały moje muffiny po przekrojeniu