Sposób przygotowania:
Muffiny w kwiatowych papilotkach
Rozpuścić w rondelku 125 g margaryny, przestudzić, dodać 250 g jogurtu naturalnego, wbić 2 jajka i trzepaczką dokładnie ubić składniki. Granolę lekko rozdrobnić np. bez wyciągania z opakowania obić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wymieszać dokładnie mieszadłem miksera. Mokre składniki z rondelka przelać do suchych, wymieszać mieszadłem ale niezbyt długo, nałożyć silikonową łopatką do 12 do papilotek do 1/2 wysokości, polać sosem jagodowym, przykryć pozostałym ciastem, posypać słupkami migdałów, lekko je docisnąć. Piec ok 30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C.Wyciągnąć i posypać cukrem pudrem. Podać je nie wyciągając ich z papilotek.
A.B.