Sposób przygotowania:
Mufinki bolońskie
Przygotować marynatę z podanych składników i zamarynować mięso (12 godzin). Po tym czasie na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i smażyć bez przykrycia do miękkości na wolnym ogniu. Smażymy tak długo aż sos w większości wyparuje. Odstawiamy mięso do wystudzenia. Z chleba tostowego wycinamy możliwie duże kółka (pozostałe skrawki można wykorzystać po wysuszeniu jako bułkę tartą). Każde kółko tostowe wkładamy do foremek na mufinki. Do każdej mufinki tostowej na dno dajemy trochę sera do krajania, następnie nakładamy mięso duszone oraz po ok.1 łyżeczce sosu bolońskiego. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 20 min w temperaturze 180-190 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy je i posypujemy resztą tartego sera i ponownie zapiekamy aż ser się rozpuści. Wyjmujemy i podajemy ozdobione sosem bolońskim i pietruszka z pomidorkami koktajlowymi. SMACZNEGO!
Marika_1961
evita0007
Natala1210
jaNina
margolata