Sposób przygotowania:
Mufinki czekoladowo - wiśniowe
Margarynę stopić i wystudzić. Czekoladę pokroić. 1-2 łyżki mąki odłożyć. Pozostałą mąkę wymieszać z kakaem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić z cukrem, ciągle ubijając wlać wystudzoną margarynę i jogurt naturalny. Do masy wsypywać przesianą mąkę z kakaem i dalej wyrabiać mikserem. Wiśnie i czekoladę wymieszać i obtoczyć w pozostawionej mące; dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste można dodać trochę jogurtu. Ciastem napełniać foremki na mufinki (do wysokości ¾) i piec w temperaturze 190-200 stopni przez ok. 25 min. Po upieczeniu i wystudzeniu dowolnie dekorujemy mufinki białą czekoladą i wiśniami lub cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
cherry
eli_555
Pani zima
ewa19614