Sposób przygotowania:
Mumie z nadzieniem z suszonych pomidorów
Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Rozwałkowane ciasta (jesli mamy gotowe np z lidla czy biedronki to wystarczy je rozwinac), wkładamy do lodówki na 20 minut. Po wyjeciu oczyszczony i osączony filet układamy na cieście, na niego kładziemy po 2 pokrojone drobno suszone pomidory, 2 liscie bazyli, troche fety, plaster mozzarelli i plaster żołtego sera gouda... zawijamy przeplatajac paseczki na zmianę na filecie. Pomiędzy paseczkami należy zostawić szczeliny, żeby para mogła uchodzić. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem (smarujemy same paski, nie szczeliny, żeby ciasto wyrosło) i do piekarnika na 25-30 minut aż będą złote i chrupkie. Pieczemy na papierze do pieczenia. Jeśli spód nie jest dostatecznie chrupki przykrywamy filety folią aluminiową i jeszcze trochę podpiekamy.
wyszły pyszne... corka stwierdziła że ze wszystkich jak do tej pory to nadzienie jej najbardziej smakowało:) można zrobic tez z innym nadzieniem: pieczarkowym, szynka kto co lubi.
wyszły pyszne... corka stwierdziła że ze wszystkich jak do tej pory to nadzienie jej najbardziej smakowało:) można zrobic tez z innym nadzieniem: pieczarkowym, szynka kto co lubi.
góralka
zewa
eli_555
bernika