Sposób przygotowania:
Murzyn z jabłkami
Cukier, margarynę, mleko i kakao zagotować w rondelku, zostawić do ostudzenia - odlać 7 łyżek do polania po wierzchu upieczonego ciasta Do ostudzonej masy dodawać kolejno jajka i miksować, dodać mąki i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać Wrzucić do masy dwie garści orzechów włoskich Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią masę Na wierz masy pookładać obrane jabłka Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180stopniach ok 50 minut "do suchego patyczka"
2milutka
Pyza
krakowiankawbieszcza
właśnie próbuję ją zmierzyć aby podać dokładny wymiar :) według mojej linijki jest to 21x34 :) albo coś bardzo blisko tego wymiaru może się mylę o jakieś pół centymetra! :)
krakowiankawbieszcza
oczywiście możesz zmniejszyć ilość cukru do 1 szklanki albo 1,5 :)
moja mama robiła z 2 szklanek i ja też robię z 2 ale nic nie przeszkadza ku temu aby zmniejszyć ilość
ten zrobiłam z jabłkami i orzechami ale często robię też z rodzynkami, suszonymi morelami lub śliwkami...