Sposób przygotowania:
Murzynek z kakaową bitą śmietaną
Do garnka wkładamy masło, dodajemy cukier, mleko oraz kakao - doprowadzamy do wrzenia, mieszamy stale przez około 7 minut, Z uzyskanej czekolady odlewamy około pół szklanki. Do pozostałej przestudzonej czekolady dodajemy przesianą mąkę oraz żółtka, dokładnie mieszamy, W między czasie ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, dodajemy je do naszego ciasta i delikatnie mieszamy, Tak przygotowane ciasto przekładamy na wysmarowaną i posypaną bułką tartą tortownice, pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. W tym czasie schłodzoną śmietaną ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz kakao, następnie dodajemy schłodzoną, rozrobioną w szklance wody żelatynę. Upieczone ciasto dzielimy na 3 krążki, przekładając uzyskaną masą, Na górę polewamy pozostałą czekoladą Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
-Natka-
agnieszka32910
Konczi