Sposób przygotowania:
Murzynek z kokosową masą
Rozpuścić w garnku margarynę, dodać cukier, mleko i kakao. Gotować 5 minut cały czas mieszając. Następnie odlać ok 1/2 szklanki do polania wierzchu murzynka, a resztę masy ostudzić. Masę przełożyć do misy robota, dodać mąkę, 4 jajka, proszek do pieczenia i miksować kilka minut. Masę przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej 1 łyżka margaryny i posypanej delikatnie mąką. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni około 40-45 minut. Śmietanę kremówkę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe i zmiksować ponownie, dodać wcześniej rozpuszczoną we wrzątku i przestudzoną żelatynę i jeszcze raz miksujemy. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż, jeden placek posmarować połową masy, przykryć drugim kawałkiem, docisnąć, wierzch posmarować pozostałą masą. Na wierzchu zrobić nieregularne pasy z polewy kakaowej, za pomocą patyczka do szaszłyków, zrobić poprzeczne ozdobne linie i posypać wiórkami kokosowymi, wstawić na 30 minut do lodówki. Pokroić murzynka na kawałki i wyłożyć na talerz.
Natala1210