Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Musaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić, aby puściły gorycz. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni

Musaka

Składniki:

Musaka

 

 

Sposób przygotowania:

Musaka
Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić, aby puściły gorycz. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni, dorzucić cebulę i czosnek, i smażyć przez następne kilka minut. Dodać pomidory z puszki (łącznie z sosem), oregano, doprawić do smaku i dusić przez około 25 minut, aby całość zgęstniała. Bakłażany odsącz, osusz i podsmaż na suchej patelni. Formę do zapiekania wysmaruj masłem i układaj warstwy bakłażanów i mięsa. Jogurt/śmietanę połącz z jajkami, dopraw i zalej całość. Posyp serem i piecz ok. 50 min. w 180 st. C.