maagda

maagda

Kucharz
[Przepisów: 9]

Muszle z fetą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka przekąska w muszlach łatwy sposób można zaspokoić wieczorny głód. Do muszli można nałożyć inny farsz.

Muszle z fetą i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muszle z fetą i warzywami

 

  • 9 szt muszli duże
  • 1/2 opak sera fety
  • 1/2 papryki zółta lub czerwona
  • 2 pomidory średnie
  • 2 ogórki kiszone duze
  • 2 jajka ugot na twardo
  • 6 plasterków sera zółtego
  • 2 kabanosy jakiekolwiek
  • szczypior,sól pieprz,czosnek koper
  • sos czosnkowy
  • 1 mały jogurt naturalny+1 łyżka majonezu+ząbek czosnku
  • +sok z cytryny pół +1 łyżeczka cukru + koper mieszamy

Sposób przygotowania:

Muszle z fetą i warzywami
Gotujemy makaron muszle w osolonej wodzie 18 min/miękkie. Wszystkie składniki kroimy drobno jak na sałatkę , mieszamy łączymy z połową sosu czosnkowego. Doprawiamy według uznania i nadziewamy muszle. Podajemy z resztą sosu.Schładzamy w lodówce. Farsz można połączyć z samym majonezem lub samym jogurtem naturalny. Smacznego
Muszle z fetą i warzywami
Etap 1
Muszle z fetą i warzywami
Etap 2
Muszle z fetą i warzywami
Etap 3