szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Muszle z nadzieniem szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomidorowy sos i nadzienie ze szpinaku i sera feta dodane do makaronu dają wspaniale połączenie smaków.

Muszle z nadzieniem szpinakowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle z nadzieniem szpinakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Muszle z nadzieniem szpinakowym
Muszle ugotować al dante w osolonej wodzie i rozłożyć na talerzu, aby uniknąć sklejenia. Drobno posiekane 3 ząbki czosnek przesmażyć na maśle i połączyć z rozdrobnionym szpinakiem. Smażyć aż delikatnie zgęstnieje. Rozgnieciony ser feta dodać do szpinaku. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie wegetą. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pozostały czosnek, połączyć z pomidorami z puszki, bazylią i ziołami prowansalskimi. Pomidorowy sos przełożyć do żaroodpornego naczynia i układać na nim makaron napełniony farszem ze szpinaku i fety.Wszystko posypać delikatnie serem. Przykryć i piec ok. 15 minut.
Muszle z nadzieniem szpinakowym
Podsmażony szpinak łączymy z rozdrobnionym serem feta.
Muszle z nadzieniem szpinakowym
Makaron gotujemy al dante uważamy, żeby się nie posklejał.
Muszle z nadzieniem szpinakowym
Sos pomidorowy wykładamy na dno żaroodpornego naczynia.
Muszle z nadzieniem szpinakowym
Makaron z farszem układamy na sosie z pomdorów.