Sposób przygotowania:
Musztardowa gotowana karkówka Eliprzygotowanie mieszanki przypraw
Przygotować : przyprawę do wieprzowiny, słodką paprykę, czosnek granulowany, majeranek i wymieszać.
przygotowanie mięsa
Karkówkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Karkówki obwiązać nićmi.
przygotowanie mięsa cd
Karkówki natrzeć mieszanką przypraw i włożyć do lodówki na całą noc. Pozostałą mieszankę zachować do wywaru.
przygotowanie mięsa cd
Mięso wyjąć z lodówki i włożyć do dużego garnka. Do karkówek dodać pozostałą mieszankę przypraw, musztardę i sok z kiszonych ogórków.
przygotowanie mięsa cd
Mięso zalać zimną wodą żeby było przykryte. Do mięsa dodać liście laurowe, ziele angielskie, jarzynkę i pieprz do smaku. Całość zagotować. Gotować 10 minut, zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Zimne mięso z wywarem ponownie zagotować. Gotować znowu 10 minut i ostudzić. Zimne karkówki wyjąć z wywaru, osuszyć i włożyć do lodówki, żeby się schłodziły. Smacznego!