Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Nadziewana gotowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rolada z piersi kurczaka z serem boczkiem i ogórkiem gotowana w folii spożywczej.

Nadziewana gotowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewana gotowana pierś z kurczaka

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 50 g wędzonego boczku
  • 50 g żółtego sera
  • 1 ogórek konserwowy
  • przyprawa grill klasyczny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Nadziewana gotowana pierś z kurczaka
Każdą pierś z kurczaka ponacinać tak, aby otrzymać 2 duże płaty. Ułożyć je na dużym kawałku folii spożywczej w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły. Oprószyć je solą i pieprzem, posmarować musztardą. Boczek i ser pokroić w grube paski, ogórka przekroić na pół. Boczek, ser i ogórka ułożyć na środku mięsa. Z pomocą folii zwinąć ścisłą roladę, posypać ją z każdej strony przyprawą do grilla. Roladę zawinąć w folię, końcówki mocno zwinąć i związać. Roladę w folii wrzucić do gotującej się wody (ma jej być tyle, żeby przykryła roladę). Gotować ok. 30 minut. Ugotowane mięso wyjąć z wody, odwinąć z folii i podzielić na porcje.
Nadziewana gotowana pierś z kurczaka
Ponacinane mięso ułożone na folii oprószone solą i pieprzem.
Nadziewana gotowana pierś z kurczaka
Piersi z kurczaka posmarowane musztardą.
Nadziewana gotowana pierś z kurczaka
Kawałki sera boczku i ogórka ułożone na mięsie.
Nadziewana gotowana pierś z kurczaka
Zawinięta w folię rolada wrzucona do gotującej się wody.