luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Nadziewane baklazany

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To danie nadaje sie wspaniale np. jako ciepla kolacja.

Nadziewane baklazany

Składniki:

Nadziewane baklazany

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane baklazany
Baklazany umyc, przekroic w pol. Posolic i odstawic na 1 godzine. Po tym czasie odwrocic je do gory nogami na recznik papierowy Miazsz baklazana wyskrobac i odlozyc do miseczki.. Na patelni rozgrzac tluszcz i smazyc w nim (ok. 2min.) baklazany. Odstawic je znowu na 1 godzine do odkapania z tluszczu na recznik papierowy.
Cebule obrac, pokroic w kostke i usmazyc, dodac mieso mielone,ktore trzeba rozdrobnic widelcem, przyprawic sola i pieprzem do smaku i dalej smazyc. Nastepnie dodac zmiazdzony czosnek i miazsz z baklazanow oraz pokrojona bazylie. Dusic kilka minut. Miesem nadziewac baklazany, posypac startym serem i piec ok.20-30 min. w temp.190 stopni.