Sposób przygotowania:
Nadziewane baklazany
Baklazany umyc, przekroic w pol. Posolic i odstawic na 1 godzine. Po tym czasie odwrocic je do gory nogami na recznik papierowy Miazsz baklazana wyskrobac i odlozyc do miseczki.. Na patelni rozgrzac tluszcz i smazyc w nim (ok. 2min.) baklazany. Odstawic je znowu na 1 godzine do odkapania z tluszczu na recznik papierowy.
Cebule obrac, pokroic w kostke i usmazyc, dodac mieso mielone,ktore trzeba rozdrobnic widelcem, przyprawic sola i pieprzem do smaku i dalej smazyc. Nastepnie dodac zmiazdzony czosnek i miazsz z baklazanow oraz pokrojona bazylie. Dusic kilka minut. Miesem nadziewac baklazany, posypac startym serem i piec ok.20-30 min. w temp.190 stopni.
Cebule obrac, pokroic w kostke i usmazyc, dodac mieso mielone,ktore trzeba rozdrobnic widelcem, przyprawic sola i pieprzem do smaku i dalej smazyc. Nastepnie dodac zmiazdzony czosnek i miazsz z baklazanow oraz pokrojona bazylie. Dusic kilka minut. Miesem nadziewac baklazany, posypac startym serem i piec ok.20-30 min. w temp.190 stopni.
Jojo
iwi69
msewka