Sposób przygotowania:
Nadziewane cukinie wg gosiek i edzia
Cukinie dokładnie umyj. Łyżeczką wydrąż środek aby powstały łódeczki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i usmaż na nim mięso. Dopraw je pieprzem i bazylią. Dodaj posiekany czosnek. Przygotuj osobną patelnie na której usmaż na złoto cebulę i dodaj ją do mięsa. Na patelnię z mięsem i cebulą wrzuć pokrojoną drobno paprykę i wydrążone środki cukinii. Duś aby woda się odparowała. Widelcem rozgnieć pomidory i wrzuć na patelnię. Dodaj ketchup i wszystko dokładnie wymieszaj. Wydrążone łódeczki z cukinii przypraw solą i pieprzem, a następnie nałóż do nich przygotowany farsz z mięsa. Całość posyp startym na tarce żółtym serem i posyp posiekaną bazylią. Łódeczki zapiekaj ok 30 min.