Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Nadziewane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sam raz na świateczny deserek

Nadziewane jabłka

Składniki:

Nadziewane jabłka

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane jabłka
Rodzynki sparzyc. Orzechy pokroic drobno. Jabłka umyc i odciąć góre. Łyżeczka ostrożnie wydrążyc srodek. Pozostawiająć ok. pół centymetra miąższu z każdej strony. Powycinac gniazda nasienne z wydrążonej części pokroić drobno. Skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniało. Rodzynki, orzechy i pokrojony miąższ wymieszać z miodem. Tym nadzieniem napełnić jabłuszka i przykryć odcięta częścia. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 stopniach.