beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Nadziewane kotleciki

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kotlety przygotowane inaczej

Nadziewane kotleciki

Składniki:

Nadziewane kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane kotleciki
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu.
Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.