Sposób przygotowania:
Nadziewane piersi z kurczaka.
W kazdej piersi naciac kieszen.Na patelni usmazyc pokrojony w grubsza kostke boczek,1 cebule i czesc pieczarek.Posolic,popieprzyc i nadziac tym kazda piers.Obtoczyc lekko w mace i usmazyc.Posypac rozkruszonym jalowcem i swiezym rozmarynem , trzymac pod przykrywka pare minut.
Podawac z sosem pieczarkowym:
pieczarki i cebule pokroic,wrzucic na tluszcz,posypac maka,wymieszac.Wlac szklanke zimnego mleka i mieszajac zagotowac.Dosmaczyc sola i pieprzem.Zmiksowac,Wrzucic drobno pokruszone grzybki suszone,5-10 min .pogotowac.Dodac posiekana natke i troche smietany.
Podawac z sosem pieczarkowym:
pieczarki i cebule pokroic,wrzucic na tluszcz,posypac maka,wymieszac.Wlac szklanke zimnego mleka i mieszajac zagotowac.Dosmaczyc sola i pieprzem.Zmiksowac,Wrzucic drobno pokruszone grzybki suszone,5-10 min .pogotowac.Dodac posiekana natke i troche smietany.
luna
Natala1210
ejla
eli_555
Jojo
wedith1
góralka