grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Nadziewane piersi z kurczaka.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Domowy drob tak troche na dziko.

Nadziewane piersi z kurczaka.

Składniki:

Nadziewane piersi z kurczaka.

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane piersi z kurczaka.
W kazdej piersi naciac kieszen.Na patelni usmazyc pokrojony w grubsza kostke boczek,1 cebule i czesc pieczarek.Posolic,popieprzyc i nadziac tym kazda piers.Obtoczyc lekko w mace i usmazyc.Posypac rozkruszonym jalowcem i swiezym rozmarynem , trzymac pod przykrywka pare minut.
Podawac z sosem pieczarkowym:
pieczarki i cebule pokroic,wrzucic na tluszcz,posypac maka,wymieszac.Wlac szklanke zimnego mleka i mieszajac zagotowac.Dosmaczyc sola i pieprzem.Zmiksowac,Wrzucic drobno pokruszone grzybki suszone,5-10 min .pogotowac.Dodac posiekana natke i troche smietany.