Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaczki z niespodzianką
Ziemniaki myjemy i gotujemy ze skórką. Po ugotowaniu i ostudzeniu przekrawamy ziemniaki na połówki, wyjmujemy miąższ tak aby z ziemniaków zostały takie łódki. Na patelni rozgrzewamy ok 2-3 łyżki oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, 1 ząbek czosnku, pieczarki, paprykę oraz cukinię. Chwilę smażymy, pod koniec dodajemy miąższ z ziemniaków, doprawiamy przyprawami. Masą wypełniamy łódki z ziemniaków posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy. Podajemy z dwoma rodzajami sosów: keczup mieszamy z majonezem i odrobina jogurtu, drugi: majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, czubryce, przyprawy. Po upieczeniu polewamy sosami.