basiacierocka

basiacierocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

nadziewany boczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taką rolade mozna podac do obiadu jak i na chlebek

nadziewany boczek

Składniki:

nadziewany boczek

 

 

  • nadzienie
  • 30dkg mięsa mielonego
  • 20dkg watróbki drobiowej - wczesniej ją podsmażamy i mielimy
  • 1 drobno posiekana cebula
  • jajko,
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

nadziewany boczek
wszystkie składniki do nadzienia wymnieszać
boczek rozkładamy i nacieramy solą i pieprzem z każdej strony i wtedy kładziemy nadzienie
boczek zwijamy w rulon dość ciasno i obwiązujemy mocno nitką
tak przygotowaną roladę wkładamy do brytwanki podlewamy wodą i wkładamy warzywa
dusimy na małym ogniu około 1,5 godz