lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Nadziewany kurczak.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój sposób na smacznego kurczaka z farszem

Nadziewany kurczak.

Składniki:

Nadziewany kurczak.

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany kurczak.
Fasolkę odcedź z zalewy,dodaj do niej pokrojoną kiełbasę przysmażoną z cebulką na tłuszczu oraz lekko podsmażone pieczarki. Farszem napełnij środek umytego dobrze kurczaka. Rozgnieć ząbek czosnku w miseczce,dodaj zioła,pieprz i sól oraz oliwę.Całość wymieszaj wraz z dodaną przyprawą do kurczaka. Marynatą posmaruj dokładnie wierzch i boki kurczaka. Mięso możesz piec na rożnie lub w pierkarniku.