Sposób przygotowania:
Najprostsza pyszna szarlotka
Obrane i pozbawione nasion jabłka pokroić w kostkę. Dodaą cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Poddusić, aby jabłka odparowały sok. Potem dodać cynamon i ostudzić. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dwoma cukrami i posiekaną zimną margaryną. Na koniec dodać żółtka i wyrobić ciasto. Ciasto wstawić na 40 minut do lodówki. Potem podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. posypać bułką tartą i wyłożyć ostudzone jabłka. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać cukier, dalej chwilę ucierać i masę przełożyć na masę jabłkową. Pozostałą część ciasta wyłożyć na pianę. Piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.