Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane
Na patelni należy rozgrzać masło, dodać szpinak i usmażyć go.
Następnie należy dodać pokruszony ser feta i smażyć do momentu, aż cały połączy się ze szpinakiem. Potem trzeba doprawić czosnkiem granulowanym i pieprzem. Następnie na każdym naleśniku rozłożyć warstwę szpinakową i kilka plasterków pieczeni wieprzowej i zrolować. Zrolowane naleśniki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem przygotowanym ze śmietanki wymieszanej z koperkiem, solą czosnkową, pieprzem i mozzarellą pokrojoną w kostkę. Zapiec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Nalezy podawać krojone w poprzek.
Następnie należy dodać pokruszony ser feta i smażyć do momentu, aż cały połączy się ze szpinakiem. Potem trzeba doprawić czosnkiem granulowanym i pieprzem. Następnie na każdym naleśniku rozłożyć warstwę szpinakową i kilka plasterków pieczeni wieprzowej i zrolować. Zrolowane naleśniki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem przygotowanym ze śmietanki wymieszanej z koperkiem, solą czosnkową, pieprzem i mozzarellą pokrojoną w kostkę. Zapiec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Nalezy podawać krojone w poprzek.
darmiona