Sposób przygotowania:
Naleśniki na słodko z owocami
Składniki na ciasto miksujemy razem i gdy ciasto jest już wymieszane - wlewamy na patelnie (2 chochle). Smażymy na małej ilości masła klarowanego. Gdy naleśnik jest już z dwóch stron złocisty - wrzucamy go na talerz. Możemy włożyć do środka wyżej wspomniany słodki twaróg lub lód - zależy kto co lubi. Następnie kładziemy na nadzienie owoce - wybór należy do gotującego. Najczęściej mieszam 3 owoce, np. banan, borówka i truskawka. Naleśnik zawijamy i zaczynamy dekorować. Robimy po trzy kleksy bitej śmietany. Polewamy całość roztopioną czekoladą i ajerkoniakiem. Na kleksy śmietanki możemy włożyć kawałki jakiegoś owocu, np. maliny i listki melisy. Talerz można udekorować już zgodnie z własną inwencją:)