PaniAnia

PaniAnia

Kucharz
[Przepisów: 13]

Nalesniki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nawet ci ktorzy licza kalorie,ulegna pokusie....;-)

Nalesniki nadziewane

Składniki:

Nalesniki nadziewane

 

  • Nalesniki:
  • 250g maki
  • 75g masla
  • 2jaja
  • 200ml mleka
  • 250ml wody
  • sol,olej do smazenia
  • Farsz:
  • 500g filetow z kurczaka
  • 300g pieczarek lub innych grzybow
  • 100g startego zoltego sera
  • 300ml smietany 18%
  • pieprz,curry,sol

 

 

Sposób przygotowania:

Nalesniki nadziewane
Nalesniki:make wymieszaj z sola,50g plynnego masla,jajkami,mlekiem i woda.Ciasto odstawic na ok 30min,nastepnie usmazyc nalesniki. Farsz:mieso pokroic w paski i podsmazyc na lyzce masla.Grzyby oczyscic lub obrac,pokroic w plastry i poddusic na lyzce masla.Wymieszac z miesem,50g sera i 150 ml smietany.Farsz doprawic sola,pieprzem i curry,po czym cienka warstwe rozprowadzic na nalesnikach,zwinac i ulozyc obok siebie w nasmarowanym tluszczem naczyniu zaroodpornym.Polac reszta smietany i posypac reszta sera.Zapiekac w piekarniku rozgrzanym do temp 200ºC(z termoobiegiem180ªC) ok 15min.Smacznego!