Sposób przygotowania:
Naleśniki pikantne z grzybami
Jajka rozmącić, dokładnie wymieszać z mlekiem, mąką i szczyptą soli.
Ciasto odstawić na około 15 minut, dodać 2 łyżki szczypiorku i wymieszać.
Pieczarki pokroić.
Na patelni rozgrzać masło i 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę i zmiażdżony czosnek.
Dodać grzyby i dusić około 5 minut, stale mieszając,
Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę kremówkę wymieszać ze śmietaną i dodać do grzybów.
Sos gotować na wolnym ogniu, jeszcze około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na patelni rozgrzać resztę oleju.
Kolejno smażyć naleśniki, przekładać w ciepłe miejsce.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję sosu grzybowego.
Naleśniki złożyć i podawać posypane pozostałą porcją szczypiorku.
Ciasto odstawić na około 15 minut, dodać 2 łyżki szczypiorku i wymieszać.
Pieczarki pokroić.
Na patelni rozgrzać masło i 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę i zmiażdżony czosnek.
Dodać grzyby i dusić około 5 minut, stale mieszając,
Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę kremówkę wymieszać ze śmietaną i dodać do grzybów.
Sos gotować na wolnym ogniu, jeszcze około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na patelni rozgrzać resztę oleju.
Kolejno smażyć naleśniki, przekładać w ciepłe miejsce.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję sosu grzybowego.
Naleśniki złożyć i podawać posypane pozostałą porcją szczypiorku.