luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Naleśniki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniale i sycące danie dla miłosników Meksykańskiej kuchni

Naleśniki po meksykańsku

Składniki:

Naleśniki po meksykańsku

 

 

 

  • Nadzienie

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • sól pieprz
  • czerwona papryka mielona
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki po meksykańsku
Z podanych wyżej składników przygotować ciasto naleśnikowe
usmażyć na złoty kolor.
nadzienie; cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso i podsmażyć, pod koniec dodać fasolę i koncentrat ok 3-4 łyżeczki, jeszcze trochę poddusić ciągle mieszając
gorącym nadzieniem nadziewać nalesniki
Podawać polane sosem pomidorowym, może być boloński