BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Naleśniki wegetariańskie zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki to danie bardzo uniwersalne , możemy je nadziewać różnym farszem.Ja polecam moją , wegetariańską wersję.

Naleśniki wegetariańskie zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki wegetariańskie zapiekane

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki wegetariańskie zapiekane
Z podanych sklładnikow robimy ciasto naleśnikowe . Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni . Ugotowane jajka na twardo obieramy i siekamy w kostkę . Ser feta kroimy w kostkę . Pomidory świeże myjemy i również kroimy . Tak samo kroimy pomidorki suszone . Rozmrożony szpinak podsmażamy na masełku , przekładamy ostudzony do miski , do niego dodajemy wszystkie pokrojone składniki . Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku . Każdy naleśnik smarujemy farszem . Ścieramy ser na grubych oczkach . Naleśniki układamy na blaszce do pieczenia , posypujemy startym serem , zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celsjusza na około 10 minut .Dobrze smakują polane sosem czosnkowym .
Naleśniki wegetariańskie zapiekane
Umyte pomidory kroimy w kosteczkę , suszone również .
Naleśniki wegetariańskie zapiekane
Fetę kroimy w kostkę , dodajemy do reszty skladników .
Naleśniki wegetariańskie zapiekane
Naleśniki smarujemy farszem , składamy w koperty .
Naleśniki wegetariańskie zapiekane
Pieczemy w piekarniku , posypane startym serem .