Naleśniki z dodatkami Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na naleśniki z dodatkami

Naleśniki z dodatkami Kaja35 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z dodatkami Kaja35

 

  • Jajka 2 szt.
  • Maka pszenna 3 szklanki
  • Sól do smaku
  • Cukier kryształ 1/2 szklanki
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie małe
  • Aromat cytrynowy wg. uznania
  • Woda niegazowana 1/2 szklanki
  • Mleko 3,2% 1 szklanka
  • Plastry sera wg. uznania
  • Pieczarki wg. uznania
  • Kiełbasa wg. uznania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dodatkami Kaja35
Na początek do miseczki wsypałam mąkę, wbiłam jajka, dodałam cukier waniliowy, cukier kryształ aromat, sól do smaku, mleko wymieszałam z wodą i dodałam do reszty składników oraz wymieszałam mikserem na małych obrotach. Następnie Oczyszczone i ugotowane pieczarki wraz z pokrojoną na cienkie plasterki kiełbasą podsmażyłam na patelni w rozgrzanym oleju. Między czasie smażyłam naleśniki na osobnej patelni na rumiany kolor z obu stron. Usmażone naleśniki ostudziłam na każdym z nich ułożyłam usmażone grzyby wraz z kiełbasą na wierzch ułożyłam po grubszym plasterku sera zawinęłam w rulonik tak by się nie otwierały. Przygotowane naleśniki ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i podpiekłam w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut.
Naleśniki z dodatkami Kaja35
Gotowe naleśniki ostudzić przed zapiekaniem.
Naleśniki z dodatkami Kaja35
Do naleśników czasami dodaję paprykę oraz ogórka.