Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem
Do naczynia wsypać przesianą wcześniej mąkę, 2 jajka, szczyptę soli, mleko, olej, proszek do pieczenia wszystko razem wymieszać. Rozgrzaną patelnię posmarować słoniną i wlać łyżkę wazową masy. Tak usmażone naleśniki układać jeden na drugim, pozostawić do ostudzenia. Umyć pieczarki i zetrzeć na tarce, zmielić mięso, obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki, posolić, dusić na małym ogniu. Do osobnego naczynia włożyć pieczarki, mięso, natkę, starty ser, sól, pieprz, 1 jajko, wszystko razem wymieszać. Naleśniki przekładać farszem, wstawić do piekarnika na około 30 minut. W tym czasie należy przygotować sos i przed podaniem naleśników polać ''tort'' gorącym sosem.