V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Naleśniki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pracochłonne ale bardzo opłacalne. Polecam

Naleśniki z farszem

Składniki:

Naleśniki z farszem

 

  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • 3 dag słoniny
  • 50 dag gotowanego mięsa
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 25 dag sera żółtego
  • sos grzybowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem
Do naczynia wsypać przesianą wcześniej mąkę, 2 jajka, szczyptę soli, mleko, olej, proszek do pieczenia wszystko razem wymieszać. Rozgrzaną patelnię posmarować słoniną i wlać łyżkę wazową masy. Tak usmażone naleśniki układać jeden na drugim, pozostawić do ostudzenia. Umyć pieczarki i zetrzeć na tarce, zmielić mięso, obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki, posolić, dusić na małym ogniu. Do osobnego naczynia włożyć pieczarki, mięso, natkę, starty ser, sól, pieprz, 1 jajko, wszystko razem wymieszać. Naleśniki przekładać farszem, wstawić do piekarnika na około 30 minut. W tym czasie należy przygotować sos i przed podaniem naleśników polać ''tort'' gorącym sosem.