iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Naleśniki z farszem pierogowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Widziałam coś podobnego u innych i postanowiłam zrobić własną wersję tego dania.

Naleśniki z farszem pierogowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z farszem pierogowym.

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem pierogowym.
Naleśniki: Przesiać mąkę i wymieszać z solą dodać jajko i dolewając wodę ubić gładkie ciasto naleśnikowe. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki. Nadzienie: Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę razem z serem, dodać do tego roztarty czosnek, cebulę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na margarynie, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić majerankiem oraz solą i pieprzem. Na środku każdego naleśnika ułożyć sporą ilość farszu, złożyć w kopertę, obtoczyć w ubitym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju. Podawać gorące do czerwonego barszczu.
Naleśniki z farszem pierogowym.
Na środku naleśnika ułożyć porcję nadzienia i zwinąć
Naleśniki z farszem pierogowym.
Zwiniete naleśniki obtoczyć w jajku i bułce tartej