Jollyroger 1957

Jollyroger 1957

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składni na 4 porcje (osoby)

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i

Składniki:

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • oliwa do smażenia.
  • Farsz:
  • ½ szklanki kaszy gryczanej
  • 250 g twarogu (tłustego, zmielonego)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kawśnej, tłustej śmietany (30 lub 36 %)
  • sól, pieperz do smaku.

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem z kaszy gryczanej i
Sposób przygotowania: Kaszę ugotować na sypko. Przygotować ciasto na naleśniki – zmieszać jajka z mlekiem, przesianą mąką i odrobiną soli. Wyrobić gładkie ciasto, rozrzedzić ciepłą wodą, dodać oliwy i ponownie wymieszać. Usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować farsz, mieszając ugotowaną kaszę z twarogiem i podsmazoną, drobno posiekana cebulą, Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Jeżeli nadzienie jest zbyt suche, mozna dodać dwie łyżki śmietany. Całą powierzchnię nalesni8ka posmarować farszem i zwinąć w rulon. Przed podaniem naleśn iki podsmażyć.