Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Naleśniki z farszem z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne naleśniki z młodą kapustą

Naleśniki z farszem z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z farszem z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać do rondla oczyszczoną i poszatkowaną kapustę, przesmażyć, dodać 2-3łyżki wody i dusić aż kapusta zmięknie. W międzyczasie dodać soli do smaku, odrobinę pieprzu białego. Koperek posiekać i wsypać do kapusty, zamieszać, wystudzić. Dodać starty na tarce ser żółty. Wymieszać. Ciasto na naleśniki zmiksować. Usmażyć 8 grubszych naleśników. Na każdy nakładać czubatą łyżkę kapustki, składać w chusteczki (można inaczej, wedle gustu). Na patelni kłaść po 4 naleśniki, przyrumienić na suchej patelni, pod koniec położyć na środku łyżkę masła. Naleśniki dobrze smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać posiekaną cebulę i zeszklić
Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Dodać do rondla oczyszczoną i poszatkowaną kapustę przesmażyć dodać 2-3łyżki wody i dusić aż kapusta zmięknie W międzyczasie dodać soli do smaku odrobinę pieprzu białego
Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Koperek posiekać i wsypać do kapusty zamieszać wystudzić Dodać starty na tarce ser żółty Wymieszać
Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Ciasto na naleśniki zmiksować Usmażyć 8 grubszych naleśników Na każdy nakładać czubatą łyżkę kapustki składać w chusteczki Na patelni kłaść po 4 naleśniki przyrumienić na suchej patelni pod koniec położyć na środku łyżkę masła