Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem z młodej kapusty
Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać do rondla oczyszczoną i poszatkowaną kapustę, przesmażyć, dodać 2-3łyżki wody i dusić aż kapusta zmięknie. W międzyczasie dodać soli do smaku, odrobinę pieprzu białego. Koperek posiekać i wsypać do kapusty, zamieszać, wystudzić. Dodać starty na tarce ser żółty. Wymieszać. Ciasto na naleśniki zmiksować. Usmażyć 8 grubszych naleśników. Na każdy nakładać czubatą łyżkę kapustki, składać w chusteczki (można inaczej, wedle gustu). Na patelni kłaść po 4 naleśniki, przyrumienić na suchej patelni, pod koniec położyć na środku łyżkę masła. Naleśniki dobrze smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym.