Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3213]

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym z dodatkiem pieczarek są rewelacyjne. Wspaniale komponują się z sosem pieczarkowym.

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym
Wodę połączyć z piwem, dodać szczyptę soli, jajka, mąkę i oliwę, dokładnie zmiksować, odłożyć na kilka minut. Usmażyć cienkie naleśniki. Na rozgrzanej łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki, ostudzić. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub dokładnie ubić tłuczkiem do ziemniaków. Dodać ser, pokruszyć, połączyć z cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farszem smarować upieczone naleśniki i zwijać. Jajko wbić do miski, dodać przyprawę, roztrzepać widelcem. Naleśnik zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. 
Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym
Z wody piwa i pozostałych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki
Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym
Do ziemniaków dodać biały ser i podsmażoną cebulę z pieczarkami
Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym
Przygotowanym farszem smarować naleśniki i zwijać
Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym
Panierować i rumienić na rozgrzanym oleju