Sposób przygotowania:
Naleśniki z jajkami.
Mleko wymieszać z wodą i jajkami,dodać mąkę,sól i cukier, zmiksować na gładkie ciasto.
Farsz:
Jajka obrać ze skorupek,utrzeć na dużych oczkach tarki.Masło roztopić,wymieszać z mąką,zdjąć z ognia i stopniowo mieszając,dolewać mleko i śmietanę.Zagotować,stale mieszając i ponownie zdjąć z ognia,dodać starkowane jajka i szczypiorek,doprawić solą i pieprzem.Ciepłym nadzieniem posmarować naleśniki,ciasno zwinąć.Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła i zrumienić naleśniki.
Farsz:
Jajka obrać ze skorupek,utrzeć na dużych oczkach tarki.Masło roztopić,wymieszać z mąką,zdjąć z ognia i stopniowo mieszając,dolewać mleko i śmietanę.Zagotować,stale mieszając i ponownie zdjąć z ognia,dodać starkowane jajka i szczypiorek,doprawić solą i pieprzem.Ciepłym nadzieniem posmarować naleśniki,ciasno zwinąć.Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła i zrumienić naleśniki.