Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i warzywami
Wszystkie składniki ciasta mieszamy trzepaczką dokładnie i odstawiamy na 15 minut po czym smażymy naleśniki smarując rozgrzaną patelnię odrobiną oleju. Możemy naleśniki usmażyć wcześniej i przechować je w lodówce. Obieramy cebule i kroimy ją w ćwierć plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim cebulę. Kroimy mięso w kostkę, dodajemy do cebuli. Kroimy drobno kapustę pekińską, dokładamy do zawartości patelni, podlewamy odrobiną wody. Dodajemy pieprz ziołowy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po pięciu minutach duszenia dodajemy pokrojoną cukinię. Dusimy ja tylko kilka minut, by pozostała chrupiąca. Mleko mieszamy z mąką, zagęszczamy sos. Na każdy naleśnik nakładamy farsz, posypujemy odrobiną startego sera , składamy. Resztę sera wysypujemy na górę naleśników. Zapiekamy w piekarniku do chwili, aż ser delikatnie się rozpłynie.