Sposób przygotowania:
Naleśniki z owocowym nadzieniem
Z podanych składników miksujemy ciasto na naleśniki. Z w/w porcji wychodzi około 10 naleśników. Całość ma być konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 20 min celem połączenia składników. Po upływie tego czasu smażymy cienkie placki smarując patelnie olejem za pomocą pędzelka spożywczego. Kiedy mamy gotowe naleśniki przystępujemy do przygotowania nadzienia. Na początek obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne , kroimy je na cztery części i na cienkie półplasterki. Posypujemy cynamonem. Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy, kroimy w kosteczkę. Serek wraz ze śmietaną i wanilią ubijamy na gładką i gęstą masę. Jeżeli używacie laski wanilii to potrzebne są tylko ziarenka. Dodajemy do niej brzoskwinie i rozsmarowujemy na naleśnikach, na wierzch układamy jabłka. Można tak przygotować tort naleśnikowy lub zwyczajnie zwinąć każdy naleśnik w rulonik.