goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Naleśniki z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki podajemy na ciepło

Naleśniki z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i serem

 

  • ciasto na naleśniki:
  • mąka 30 dag
  • woda 1/2 szklanka
  • mleko 2 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 2 łyżeczki

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i serem
Jajko rozkółcamy w mleku, dodajemy pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Całość mieszamy lub miksujemy. Smażymy naleśniki (powinno wyjść z tej porcji około 10 sztuk). Przygotowujemy farsz: pieczarki ścieramy na grubej tarce lub drobno kroimy, podsmażamy na tłuszczu, dodajemy posiekany szczypiorek, starty na grubej tarce ser żółty. Farsz mieszamy, doprawiamy do smaku. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu. Naleśniki rolujemy. Smacznego!
Naleśniki z pieczarkami i serem
Do podsmażonych pieczarek dajemy posiekany szczypiorek
Naleśniki z pieczarkami i serem
Następnie farszł łączymy ze startym na tarce serem żółtym
Naleśniki z pieczarkami i serem
Farsz wykładamy na naleśniki i rolujemy