jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Naleśniki z szynką tyrolską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast szynki tyrolskiej można użyć innej. Są dobre i na zimno i na gorąco, można je konsumować z keczupem, majonezem lub innym sosem.

Naleśniki z szynką tyrolską

Składniki:

Naleśniki z szynką tyrolską

 

 

  • szynka tyrolska
  • ser żółty
  • keczup

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z szynką tyrolską
Przygotować ciasto naleśnikowe, na oleju usmażyć naleśniki. Tyrolską pokroić na 0,5 centymetrowe plasterki, żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Każdy naleśnik posmarować keczupem, na środek kłaść szynkę, posypać żółtym serem, zawinąć. Zawinięte naleśniki (w kostkę) obtoczyć w rozkłóconym jajku( z dodatkiem soli. pieprzu i papryki w proszku), następnie w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na margarynie. Smacznego.