Sposób przygotowania:
Naleśniki z zielonym farszem
Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Usmażyć naleśniki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Dodać do nich pokrojony drobno czosnek. Przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na oddzielnej patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w krążki por i podsmażyć. Posolić. Zalać śmietaną i gotować aż śmietana zgęstnieje. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem.
Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na każdy naleśnik wyłożyć starty ser, a na ser farsz. Naleśniki zwinąć ciasno w rulon. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku w 170 stopniach przez ok. 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści.
Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.
Na oddzielnej patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w krążki por i podsmażyć. Posolić. Zalać śmietaną i gotować aż śmietana zgęstnieje. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem.
Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na każdy naleśnik wyłożyć starty ser, a na ser farsz. Naleśniki zwinąć ciasno w rulon. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku w 170 stopniach przez ok. 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści.
Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.