Sposób przygotowania:
Naleśniki z ziemniaczanym farszemETAP 1:

Mleko zmiksować z mąką, jajkiem, szczyptą soli i olejem, odłożyć na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 2:

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, dodać starte na tarce pieczarki, podsmażyć, ostudzić.
ETAP 3:

Ugotowane ziemniaki przemielić w maszynce, dodać pokruszony ser, cebulę z pieczarkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 4:

Usmażone naleśniki posmarować przygotowanym farszem.
ETAP 5:

Założyć oba boki do środka i zrolować.
ETAP 6:

Panierować w roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych, wymieszanymi z bułką tartą.
ETAP 7:

Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włożyć na papierowy ręcznik, osączyć.
zbysiowa