Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane pod sosem serowym
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki oprócz wody zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie dla ustalenia gęstości dolać wodę mineralną, wymieszać i usmażyć naleśniki. Ja przed nalaniem porcji ciasta smaruję patelnię papierowym ręcznikiem umaczanym w oleju rzepakowym. Usmażone odłożyć na talerz. FARSZ: Pomidory naciąć, sparzyć, obrać skórkę, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kosteczkę. Ugotowanego brokuła podzielić na małe kawałki. Plasterki polędwicy pokroić. Na każdym naleśniku rozłożyć po części warzyw, wędliny i sera, zwinąć je w rulon i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania.
SOS: Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondelku rozgrzać masło, wsypać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Intensywnie mieszając wlać strużką zimne mleko, i nadal mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać sproszkowaną paprykę i ser, mieszać aż się rozpuści. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Sosem zalać ułożone w formie naleśniki. Zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termo obiegiem.
SOS: Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondelku rozgrzać masło, wsypać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Intensywnie mieszając wlać strużką zimne mleko, i nadal mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać sproszkowaną paprykę i ser, mieszać aż się rozpuści. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Sosem zalać ułożone w formie naleśniki. Zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termo obiegiem.
zbysiowa
edytaha
Dzięki Madziu, moje też :)
misia5
edytaha
Oczywiście Misiu :)