ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Naleśniki ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szparagi zapiekane w naleśnikach

Naleśniki ze szparagami

Składniki:

Naleśniki ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szparagami
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: mąkę, jaja i mleko mieszamy aż powstanie gładka masa. Dodajemy szczyptę soli. Powstałe ciasto naleśnikowe mieszamy ze startym serem (ilość sera według uznania). Smażymy naleśniki. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, na stojąca, z główkami wystającymi ponad poziom wody. Na naleśnik kładziemy 2 szparagi, zawijamy w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym masłem. Gdy skończymy układać naleśniki, obsypujemy je kawałkami masła i całość wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy to w temperaturze 200 stopni do momentu gdy naleśniki się zarumienią.