Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem
Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mikserem mleko, mąkę, wodę, jajko, olej oraz sól i pieprz. Gotowe ciasto odstawić. Przygotować farsz. Szpinak drobno posiekać i wrzucić na patelnię, przesmażyć aby odparował wodę. Doprawić go solą i pieprzem. Następnie dodać rozkruszona fetę i śmietanę, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Z ciasta usmażyć naleśniki. Potem każdego naleśnika posmarować masą szpinakową, zwinąć w rulon, przekroić na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, nastęnie dodać 2 łyżki mąki i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Dodać 1,5 szklanki mleka doprawić solą, gałką muszkatołową i odrobiną pieprzu. Sos gotować cały czas mieszając aż zgęstnieje. Gotowym sosem polać naleśniki ułożone w naczyniu żaroodpornym, posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku na 175 C aż wierzch ładnie się przyrumieni.