Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Naleśnikowy cordon bleu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wierzch cordon bleu też można polać majonezem i keczupem

Naleśnikowy cordon bleu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowy cordon bleu

 

  • CIASTO
  • jajko-2 szt
  • mleko -2 szkl
  • woda mineralna niegazowana -2 szkl
  • mąka -2 szkl
  • sól
  • olej -1/2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • FARSZ
  • Ser żółty -7 plastrów
  • szynka -7 plastrów
  • polędwica sopocka -7 plastrów
  • papryka czerwona -0,5 szt
  • papryka żółta -0,5 szt
  • keczup do dekoracji
  • pietruszka do dekoracji.
  • majonez -7 łyżeczek
  • sól i pieprz
  • Panierka:
  • jajka -2 szt
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowy cordon bleu
Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko. Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się. Ciasto odstawić na kilka minut. Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu. Z tego ciasta wychodzi 7 porcji. Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu,położyć po plastrze szynki,polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej. Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki. Naleśniki składamy,zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierujemy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor,po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze z 5 minut. Naleśnikowe cordon bleu wyjmować na talerze,udekorować kleksami keczupu i natką.
Naleśnikowy cordon bleu
Naleśniki zostały posmarowane majonezem i ułożony został farsz
Naleśnikowy cordon bleu
Farsz został przykryty serem żółtym i udekorowany pietruszką
Naleśnikowy cordon bleu
Naleśniki zostały złożone i będą panierowane w jajku i tartej bułce
Naleśnikowy cordon bleu
Naleśnikowy cordon bleu został usmażony na złoty kolor