Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Napoleonki na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie napoleonki ... wystarczy pół godzinki i chwila w lodówce aby delektować się pysznymi napoleonkami

Napoleonki na szybko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Napoleonki na szybko

 

 

Sposób przygotowania:

Napoleonki na szybko
Ciasto francuskie pieczemy na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 10 minut. Wyciągamy i przekrawamy na pół. Do garnka wlewamy około 450 ml mleka dodajemy masło i cukier – zagotować, do miski wlewamy pozostałe mleko, dodajemy jajka, budyń i dwie mąki – rozmiksować mikserem, wlać na gotujące mleko i ugotować budyń ciągle mieszając by nie powstały grudki. Na jedną część ciasta wykładamy masę budyniową drugą częścią ciasta przykrywamy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Napoleonki na szybko
pieczemy ciasto i przygotowujemy krem - gotujemy melko z cukrem i masłem
Napoleonki na szybko
nalezy zmiksować melko z budyniem mąką i jajkami
Napoleonki na szybko
do gotującego melka wlewamy przygotowany budyń
Napoleonki na szybko
na ciasto nakłądamy budyń, przykrywamy kolejnym ciastem